LOGO-N

5 steg till medveten välgörenhet

Hur människor kommer till välgörenhet? Sätt och motiv i denna fråga så många människor. Vissa kommer spontant enligt ”själens impuls”, andra ”i förbigående”, andra går medvetet till välgörenhet, och för vissa blir det till och med en fråga om liv.

Var du ska börja din väg i välgörenhet? Smart Course -teamet har utvecklat en modell av "5 steg för medvetet val". Samma modell kan tillämpas på medvetna steg i välgörenhet. Med hjälp av enkla åtgärder kommer du att se möjligheten till god användning för dina resurser: https://www.chiefsshopnflofficial.com/vanskapskon-8-grundlaggande-regler/ tid, ekonomi, färdigheter och förmågor. Så vad är de, steg till medveten välgörenhet?

Steg 1: STOPP

För att titta djupt in i dig själv och förstå dina egna önskningar och motiv är det viktigt att stoppa. Detta är det första steget till ett medvetet val.

Steg 2: Utforska

Stoppet ger tid och utrymme för arbete i två riktningar: undersöka sig själv och undersöka världen.

1. Svara på dina frågor:

  • Vad vill jag verkligen ha?
  • Vem kan jag hjälpa till?
  • Vilka resurser jag har?
  • Hur jag är redo att hjälpa andra – pengar, tid, förmågor, färdigheter?

2. Utforska världen omkring dig:

  • Vilka är välgörenhetens anvisningar?
  • Vilka medel fungerar inom ett visst område i min stad?
  • Vilka volontärorganisationer är i min stad?

I detta skede är det användbart att studera andra människors upplevelse – både berömda och vanliga. Kanske kommer deras exempel att hjälpa dig att bestämma valet av riktning.

3. Gör en lista över välgörenhetsområden som lockar dig, liksom de välgörenhetsfonder och frivilliga organisationer som arbetar inom dessa områden. Som regel undervisar de och hjälper till att pumpa de nödvändiga färdigheterna för frivilliga och de som vill bli dem. "Studien" hjälps av den välkända skärningstekniken "Jag vill – jag kan – jag behöver".

Skriv vad du älskar och vill göra det du är redo att erbjuda och vad andra behöver. Inom skärningsområdet hittar du den bästa riktningen för dig själv. Det kan finnas flera anvisningar, så vi fortsätter till nästa steg.

Steg 3: Gör ett val

Vi går från ett tillstånd av osäkerhet till valet av sfären. Du kan upptäcka att du är redo att testa dig själv i flera riktningar. Detta är också möjligt. Efter ett tag kommer du att bestämma-komin eller överge något. I detta skede sker ett medvetet antagande av ansvaret för det val som gjorts. Detta är en intern beredskap för alla resultat, även om de inte motsvarar förväntningarna. Det är inget fel med sådana inkonsekvenser, detta är normalt.

Beslutet fattas inte alltid omedelbart visar sig vara sant och leder en person till det "livet i livet", ibland är det nödvändigt att starta en ny sökning och ta nya steg. Berätta för dig själv att du är i sökningen och inte är skyldig att stanna där deltagande inte ger dig intern tillfredsställelse.

Oroa dig inte för det faktum att du kanske inte kommer att leva upp till någon annans förväntningar. I välgörenhet är det viktigt att inte bara dela fördelen för dem som behöver, utan också att njuta av dig själv. Detta hjälper dig att inte bränna ut känslomässigt. Genom att välja en riktning, fortsätt till specifika åtgärder.

Steg 4: ACT

Du gjorde mycket arbete: du slutade, genomförde en studie och valde en riktning där vi är redo att prova på handen. Om du får några områden – bestäm dig med vilka du börjar. I testläge kan du prova krafterna i de områden som har valt. För att göra detta, kontakta organisationen från din lista som är engagerad i en specifik riktning och erbjuda hjälp som volontär.

En grupp erfarna som -minerade människor kommer att ge förtroende. Således, kolla dig själv i fallet – är allt som du föreställde dig om denna riktning är lämplig, om du vill utvecklas i det eller inte. I händelse av att du inte är säker på att du vill delta i detta område, varna dig för att du är i sökningen. Då kommer de att kunna hjälpa dig att hjälpa dig i självbestämmande. Och detta kommer också att befria sig från känslan av skyldigheten att stanna här.

Som praxis visar att förstå om du eller inte räcker det att delta i två eller tre evenemang. Efter det första mötet med sjuka barn eller föräldralösa barn kommer du troligtvis att uppleva starka känslor. Det kan till och med tyckas att du inte kan hantera dem. Skynda dig inte för att stänga denna riktning för dig själv – prata med organisationens psykolog, erfarna frivilliga, gå igenom träningsträningar. Rätt stämning och kompetent strategi för affärer är viktigt.

Steg 5: Dela

Så du kom till det femte steget som heter "Share". Hos vissa människor orsakar detta en tvetydig reaktion – varför dela, göra goda gärningar måste annonseras och skrika om det på varje hörn? Skulle inte välgörenhet utföras i tystnad?

Tänk på vad som kommer att hända om du delar med annan erfarenhet av medveten välgörenhet, berätta om utsikterna att människor som har fått hjälp och stöd? När en person delar sin erfarenhet hjälper detta till att konsolidera resultatet, utvärdera riktigheten i valet, ändra något eller ändra något.

Dina vänner, kollegor, grannar kanske också vill gå i denna riktning. Berätta hur vi medvetet går till välgörenhet, så kommer du att ha mer som -Mindade människor, människor kommer att kunna kombinera resurser och agera tillsammans. Användbara idéer och exempel måste delas för att göra gott, växa dig själv och hjälpa andra. Jag önskar dig ett medvetet val.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio